Dé vacaturesite voor de Schildersbranche

Werken op hoogte

het werken op hoogte voor de schilder

Veel van werkzaamheden van de schilder vinden plaatst op hoogte, daarbij worden ladders, steigers zowel de vaste als rolsteigers, hoogwerkers of een hangbak etc gebruikt. De inzet van de verschillende hulpmiddelen worden per geval bekeken door het schildersbedrijf en deze is per week situatie verschillend. De meest gemakkelijke en goedkoopste keuze is uiteraard de ladder, dit mag echter geen reden zijn om voor een ladder te kiezen.

Vanaf een hoogte van 2.5 Meter of meer boven de begaande grond of een andere vloer(ongelijke ondergrond) is er sprake van valgevaar. Maatregelen die valgevaren moeten voorkomen of verminderen zijn verplicht vanaf 2.5 meter of hoger. Er moet altijd worden gekozen voor een werkplek met leuningen als deze niet kunnen worden gezet dan mogen pesoonlijke beschermingsmiddelen worden ingezet (harnas gordel en lijnen). De steigers moeten onder deskundige toezicht worden opgebouwd en veranderd en afgebrokenen ze moeten elk jaar worden gekeurd.

Veel ongelukken gebeuren met een hogewerker, vaak zijn deze ongelukken te wijten aan onervarenheid van de schilder die de hoogwerker bedient. Het schildersbedrijven ook aan te raden om hun medewerkers te laen deelnemen aan een cursus hoogwerker.

De meeste val-ongelukken vinden plaats doorhet uitglijden of omvallen van ladders. De arbo wet heeft het uitgangspunt dat een ladder niet als werkplek is toegestaan wanneer er een veiliger alternatief is.

Ladder


Bij een sta hoogte van onder de 5 meter is een ladder geen proleem tussen 5 en 7.5 meter is er overleg met leidinggevende en schilder en boven de 7.5 meter mag de ladder niet.

Bij een sta tijd van minder dan 2 uur is er niets aan de hand tussen 2 en 4 uur is er overleg met de leidinggevende en schilder en boven de 4 uur statijd mag de ladder niet.

Bij een reikwijdte van 1 arm lengte dan mag de ladder en is de reikwijdte verder dan 1 armlengte dan mag de ladder niet.

De ladder niet gebruiken bij windkracht 6 of hoger

Laat de ladder altijd onder een hoefvan 75 graden staan en voorkom wegglijden of wegzakken van de ladder (gebruik een stabiliteitsbalk), houdt de sporten schoon en niet omhoog klimmen met vieze schoenzolen.

Plaats de ladder op een harde ondergrond, als een ladder voor de deur staat sluit je die deur af. Borg de ladders of zet de laddervast met touw(tegen zijdelings glijden)

Gebruik dwarssteunen bij het plaatsen van de ladder tegen het raam.

Schilder   Vacature   Noord-Brabant   Tilburg   Breda  Eindhoven  Roosendaal  Bergen op zoom  Vacatures  Bedrijfsleider (schildersbedrijf)   Projectleider  Flevoland  Lelystad   Almere  Uitvoerder   Calculator   Zuid-Holland   Rotterdam  Den Haag  Leiden  Voorman   Meewerkend voorman   Drenthe  Assen   Hoogeveen  Emmen   Onderhoudsschilder   Schilder zoekt werk  Utrecht  Amersfoort   Nieuwbouwschilder   Glaszetter   Behanger   Friesland  Heerenveen  Drachten  Leeuwarden   Gelderland  Nijmegen  Arnhem  Schildervacature  Houtrotsaneerder   Schildersbedrijf (nieuwbouw)   Noord-Holland  Amsterdam  Haarlem  Alkmaar  Schildersbedrijf   (Groot onderhoud,vastgoed/woningbouw)   Schildersbedrijf ( Klein onderhoud particulier/overigen)   Schildersbedrijven Glaszetters bedrijf   Limburg  Maastricht   Behangers bedrijf   Spuitbedrijf (nieuwe spuittechnieken water gedragen)   Zeeland  Goes  Middelburg   Antigraffitiverwijderings bedrijf    Overijssel  Almelo  Enschede  Zwolle  Schildervacatures