Dé vacaturesite voor de Schildersbranche

15 meest gestelde vragen

15 meest gestelde vragen

1. Wat is www.ikbeneenvakman.nl nu precies?
Ikbeneenvakman is een vacaturesite voor de schilders branche, op deze site worden werkgevers en werknemers bij elkaar gebracht.
De werkgevers zijn op zoek naar personeel en de werknemers op zoek naar schilder vacatures, de site maakt het een stuk gemakkelijker om elkaar te vinden.

2. Wie is de doelgroep van ikbeneenvakman.nl?
De doel groep zijn natuurlijk de serieuze schildersbedrijven en de echte vakschilder die in een loondienst verband wil werken.
Dit kan een ervaren schilder zijn of een schilder die wat minder ervaren is en bijvoorbeeld net van de schildersscool komt.
De huis,tuin en keuken schilders(amateurs) worden direct van de site verwijderd!

3. Is het inschrijven op de site en het reageren op schilder vacatures makkelijk?
Ja, je logt in met je email adres en wachtwoord daarna kan je je direct in schrijven en volgt de route die de site aangeeft.
Bij iedere pagina druk je op opslaan en je gaat automatisch door naar de volgende pagina. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Daarna kun je direct op de openstaande schilder vacatures reageren.
Er hebben inmiddels meer dan 5000 schilders, voorlieden, calculators etc. zich  ingeschreven op de site. Dan moet het jouw ook lukken!
Heb je vragen dan mag je altijd mailen naar info@ikbeneenvakman.nl
We zijn je graag van dienst!

4. Zijn er kosten aan het gebruik van de site verbonden?
Nee, het gebruik van de site is helemaal gratis.

5. Waar verdient ikbeneenvakman zijn geld dan mee?
Uiteraard wil ikbeneenvakman ook geld verdienen, de schildersbedrijven betalen ons bij een succesvolle bemiddeling.
Dit is voor een schildersbedrijf heel normaal, die zijn gewent om geld uit te geven voor het aantrekken van nieuw personeel.

6. Wat gebeurd er met mijn gegevens?
Deze worden zorgvuldig bewaard. Je cv en gegevens worden niet door verkocht! Zoals bij de meeste vacaturesites wel het geval is.
Het zou kunnen dat je enkel en alleen door de vaste partner van ikbeneenvakman wordt opgebeld, deze doet dan ik overleg met het schildersbedrijf de werving en selectie.
Het schildersbedrijf kan daar toe beslissen omdat het bedrijf te klein is voor een p&o medewerker. Of het bedrijf is te druk met nieuwe opdrachten binnen halen en/of het begeleiden er van het werk

7. Waarvoor is er geen automatische matching service van de cv's met de vacatures?
Uiteindelijk kom je een heel eind met de huidige techniek. Echter achter elke inschrijving zit een man of vrouw die persoonlijke wensen heeft.
Een klein voorbeeld hier van is een onderhoudsschilder die op zoek is naar een schilder vacature op de website.
Die wil misschien alleen particulierwerk of alleen groot onderhoud bij een woningstichting? Hij wil in een ploeg werken of alleen zelfstandig op een bus rijden? Juist alleen monumenten werk?
Dit is alleen al voor een onderhoudsschilder, verders kunnen hier voorlieden,calculators, projectleiders reageren op openstaande vacatures. Uiteindelijk werken we met mensen die allemaal verschillende wensen hebben. In tegenstelling tot een automatischmatching systeem die werkt met nummers.

8. Wat gebeurd er met mijn cv, als ik al ergens werk heb gevonden?
Je kan bij je persoonlijke gegevens naar Algemeen, vervoer & beschikbaarheid gaan. In het veld algemeen staat een kolom beschikbaarheid staan als je deze op:  ik heb al werk tot onbepaalde tijd .
Dan zien we dat je al werk gevonden hebt. Dan zullen we je niet bellen of mailen en de schildersbedrijven kunnen jouw cv niet meer zien op ikbeneenvakman.nl.
Als je daarna een leuke schilders vacature tegen komt op de site kun je daar nog steeds op reageren.
Mocht je geen werk meer hebben dan stel je jouw beschikbaarheid weer in als ik zoek werk! Daarna kun je weer direct op openstaande  vacatures reageren.

9. Zien de schildersbedrijven mijn cv met naam en adres gegevens?
Nee, op de site wordt je cv anoniem getoond. Ook de bedrijven worden niet getoond waar je ooit gewerkt hebt. Pas als het schildersbedrijf interesse heeft dan word naar jouw goedkeuren je cv opgestuurd(zonder adres)
Als er een afspraak moet worden gemaakt dan geven we uiteraard met jouw goedkeuren je telefoonnummer door aan het schildersbedrijf.

10. Ik trof een vacature aan voor onderhoudsschilder maar die was al vervuld?
De schildersbedrijven maken de diverse schilder vacatures op deze website aan. Als de vacature ingevuld is behoord het schilders bedrijf deze ook weer te verwijderen. Uiteindelijk checken wij dit ook nog een keer, maar het kan helaas voorkomen.

11.Waarom zijn er in sommige provincies meer vacatures al in andere provincies?
Dat heeft helaas niets met de site te maken, in sommige regio's van Nederland zijn nou eenmaal meer schildersbedrijven gevestigd dan in andere regio's.
 
12. Ik heb niet zo veel ervaring met computers, is zo'n site wel iets voor mij?
Ja, de site is zeer gebruiksvriendelijk. De leeftijd van de mensen die zich ingeschreven hebben loopt uit een van 17 tot 65 jaar. De tijd dat je op openstaande schilder vacatures in de krant reageerde is snel verleden tijd.

13. Hoe lang duurt het voordat ik mij heb ingeschreven en een online cv heb gemaakt?
Ongeveer 5 minuten, door de handige invul velden op de site kan er snel en een professioneel cv gemaakt worden. Waarbij een goed beeld voor het schildersbedrijf ontstaat van de werkervaring/vakkennis die u heeft.

14. Waarvoor zijn er in mijn online cv  bepaalde velden verplicht om in te vullen?
Ikbeneenvakman is gemaakt door vaklieden voor vaklieden in de schildersbranche. Een aantal makers van deze site waren in het verleden werkzaam als onderhoudsschilder, calculator, projectleider, glaszetter etc.
Wij weten dus als geen ander wat een schildersbedrijf over zijn nieuwe werknemer moet weten. Dat voorkomt veel overbodige vragen die op andere vacature sites wel wordt gevraagd.
Als je op een normale vacaturesite in je cv het over besnijden hebt denken ze dat je in een ziekenhuis heb gewerkt. Of het over heilige dagen hebt dan wordt er al snel aan de kerstdagen gedacht. Bij ikbeneenvakman spreken we uw vaktaal!

15. Zijn er al door de site succesvol vacatures ingevuld?
Ja, enorm veel schilders zijn via ikbeneenvakman aan hun nieuwe baan gekomen en dagelijks komen er nieuwe plaatsingen bij. Echter is de schildersbranche afhankelijk van het seizoen, ook hebben wij wat last van de winterdip.
Maar ook in de winter worden en schilders succesvol bemiddeld door de site, alleen wat minder natuurlijk.

IKBENEENVAKMAN EEN BEGRIP IN DE SCHILDERSBRANCHE !!

Schilder   Vacature   Noord-Brabant   Tilburg   Breda  Eindhoven  Roosendaal  Bergen op zoom  Vacatures  Bedrijfsleider (schildersbedrijf)   Projectleider  Flevoland  Lelystad   Almere  Uitvoerder   Calculator   Zuid-Holland   Rotterdam  Den Haag  Leiden  Voorman   Meewerkend voorman   Drenthe  Assen   Hoogeveen  Emmen   Onderhoudsschilder   Schilder zoekt werk  Utrecht  Amersfoort   Nieuwbouwschilder   Glaszetter   Behanger   Friesland  Heerenveen  Drachten  Leeuwarden   Gelderland  Nijmegen  Arnhem  Schildervacature  Houtrotsaneerder   Schildersbedrijf (nieuwbouw)   Noord-Holland  Amsterdam  Haarlem  Alkmaar  Schildersbedrijf   (Groot onderhoud,vastgoed/woningbouw)   Schildersbedrijf ( Klein onderhoud particulier/overigen)   Schildersbedrijven Glaszetters bedrijf   Limburg  Maastricht   Behangers bedrijf   Spuitbedrijf (nieuwe spuittechnieken water gedragen)   Zeeland  Goes  Middelburg   Antigraffitiverwijderings bedrijf    Overijssel  Almelo  Enschede  Zwolle  Schildervacatures