Dé vacaturesite voor de Schildersbranche

15 meest gestelde vragen

15 meest gestelde vragen

1. Wat is
www.ikbeneenvakman.nl nu precies?
Ikbeneenvakman is een vacaturesite voor de schildersbranche. Op deze site kunnen schildersbedrijven op een eenvoudige manier op zoek gaan naar werknemers die een nieuwe baan zoeken.

2. Zijn er kosten aan het gebruik van de site?
Nee, er zijn geen kosten verbonden

3. Zijn er kosten verbonden bij het plaatsen van vacatures op de site?
Nee, er zijn geen kosten verbonden aan het plaatsen van vacatures. U kunt gratis zoveel mogelijk vacatures plaatsen asl u wilt.

4 Maar gaan dan al de sollicitanten niet bellen omdat mijn advertentie die op de site staat?
nee, uw bedrijf staat anoniem op de site. U wordt dus niet telkens lastig gevallen met allerlei telefoontjes.

5.Ik heb een aantal geschikte kandidaten gevonden op de site, wat nu?
wij nemen contact met u op, u kunt de werving en selectie zelf doen of ikbeneenvakman kan u helpen.

6. Hoe weet ik nu ofdat de digitale CV van de werknemer echt bij mijn bedrijf past?
Uit de CV's op onze website kunt u veel informatie halen. U kunt als u interesse heeft de persoon op gesprek laten komen bij uw bedrijf. Dan kunt u zelf beslissen
of dat u een "match"heeft met uw nieuwe medewerker. Dit proces kan erg tijd rovend zijn.

Wat u ook kan doen is dat de vaste relatie van ikbeneenvakman u op belt of bij uw bedrijf langs komt. Dan kunt u uw wensen kenbaar maken wat uw zoekt in een nieuwe werknemer. Wat voor een bedrijf u heeft, wat voor werk uw heeft.
De mensen waar u een gesprek mee heeft komen uit uw branche, ze zijn zelf in het verleden projectleider, calculator of onderhoudsschilder geweest. Of hebben een ruime ervaring in het werven van werknemers in de schilders branche.
De zelfde medewerkers gaan voor u op zoek naar geschikte kandidaten die aan uw wensen voldoen. Deze medewerkers kunnen de referenties natrekken en kunnen de salaris onderhandelingen doen of advies er in geven.

Dit scheelt uw zeer veel tijd! De schilders bedrijven die hier gebruik van maken zijn ook zeer tevreden over deze service. 

7. Dus jullie doen ook nog een heel stuk van mijn p&o werkzaamheden? Is dit ook gratis?
Ja, zelfs dat is gratis. Dat komt door dat we een goede voor selectie doen. Ikbeneenvakman gaat voor kwaliteit in plaats van kwantiteit zoals de meeste sites.
Onze medewerkers(schilders) beginnen het eerste in het seizoen en houden er het laatst mee op of werken de winter door.
Daar verdienen we ons geld mee ipv snel een werknemer plaatsen kijken of dat hij het een paar weken volhoud tot het schildersbedrijf de medewerker beu is.

8. Waar verdient dan ikbeneenvakman zijn geld mee?
Mocht het tot een succesvolle plaatsing van een nieuwe medewerker komen, dan kunt u ons op twee manieren belonen.
Door ikbeneenvakman een fee te betalen, tussen de 10 en 18% van het bruto salaris. Dit is afhankelijk van de functie, hoeveel medewerkers het zijn op jaarbasis, betalingstermijn etc.
Of u leent uw nieuwe medewerker in bij onze vaste relatie daar krijgt ikbeneenvakman een kleine vergoeding van.

9. Hoe kan ik cv's op de site zoeken?
Dit is erg eenvoudig, u meld zich aan. Met dat email adres en wachtwoord kunt u direct inloggen.
Als u ingelogd bent kunt u de cv's bekijken, deze kunt u selecteren op functie en op stad of provincie.
Mocht u interesse hebben in deze werknemer dan kunt u boven de cv op de knop drukken: "klik hier om interesse te tonen in deze werknemer".

10. Hoe kan ik vacatures aanmaken?
Log in of blijf ingelogd, gaan naar "vacatures" en druk op nieuwe vacature toevoegen.
Vul bij werk omschrijving in wat voor werk het is. Klik bij functie omschrijving welke functie het is(uitrol scherm)
Zodat u binnen een paar minuten een vacature kan aanmaken en kan laten zien welke eisen u belangrijk vind bij de functie.
Druk op OPSLAAN

11. Is mijn vacature direct zichtbaar?
Nee,uw vacature wordt eerst gecontroleerd door de website beheerder(helaas om schutting taal tegen te gaan). Dit kan ongeveer 1 werkdag in beslag nemen.
Verders moet u uw vacature op ACTIEF zetten.

12.Mijn vacature is ingevuld, wat moet ik nu doen?
U kunt de vacature verwijderen door op het kruisje te drukken.
Of onzichtbaar te maken voor werknemers door achter de vacature op het groene vinkje te drukken dit veranderd nu in een rood stopbord. De vacatures is nu niet meer zichtbaar voor werkzoekende!
Mocht u weer nieuwe medewerkers nodig hebben dan klikt u op het rood stopbord deze veranderd in een groen vinkje, nu is uw vacature weer zichtbaar voor werkzoekende.

13.Hebben jullie een landelijke dekking?
Ja, we hebben een zo goed als landelijke dekking. Wij streven er na om in een jaar een volledige dekking te hebben.

14. Jullie bemiddelen niet alleen onderhouds/nieuwbouw schilders?
Nee, we bemiddelen ook voorlieden, calculators, projectleiders, Uitvoerders, houtrotsaneerders, glaszetters en behangers etc. Eigenlijk alle werknemers die werkzaam zijn in de schildersbranche.

15. Zijn er door de site succesvol vacatures ingevuld?
Ja, door de site zijn er zeer veel schildersbedrijven aan hun nieuwe medewerker gekomen. In het hoogseizoen blijft het altijd moeilijk om aan goede vaklieden met een juiste mentaliteit te komen. Daardoor kan het wat langer duren voordat uw vacature wordt ingevuld.
We hebben op dit moment, als we alles bij elkaar op tellen een bestand van meer dan 4000 medewerkers die werkzaam zijn in de schildersbranche. Daar zit vast iets voor u bij, zelfs regelmatig in het hoogseizoen.
 

Schilder   Vacature   Noord-Brabant   Tilburg   Breda  Eindhoven  Roosendaal  Bergen op zoom  Vacatures  Bedrijfsleider (schildersbedrijf)   Projectleider  Flevoland  Lelystad   Almere  Uitvoerder   Calculator   Zuid-Holland   Rotterdam  Den Haag  Leiden  Voorman   Meewerkend voorman   Drenthe  Assen   Hoogeveen  Emmen   Onderhoudsschilder   Schilder zoekt werk  Utrecht  Amersfoort   Nieuwbouwschilder   Glaszetter   Behanger   Friesland  Heerenveen  Drachten  Leeuwarden   Gelderland  Nijmegen  Arnhem  Schildervacature  Houtrotsaneerder   Schildersbedrijf (nieuwbouw)   Noord-Holland  Amsterdam  Haarlem  Alkmaar  Schildersbedrijf   (Groot onderhoud,vastgoed/woningbouw)   Schildersbedrijf ( Klein onderhoud particulier/overigen)   Schildersbedrijven Glaszetters bedrijf   Limburg  Maastricht   Behangers bedrijf   Spuitbedrijf (nieuwe spuittechnieken water gedragen)   Zeeland  Goes  Middelburg   Antigraffitiverwijderings bedrijf    Overijssel  Almelo  Enschede  Zwolle  Schildervacatures